Töltse le az önkitöltős-kérdőívek PDF változatát!

Kedves Látogató!

A Center for Environmental Therapeutics három angolról magyarra fordított kérdőívet kínál Önnek, hogy segítsen eldönteni, hogy milyen a biológiai órája, hogy mennyire évszak-függő személy Ön, illetve, hogy milyen mértékű a depressziója. A kérdőíveken elért pontszámát egyedül tudja kiszámolni, majd a visszajelzéseket tartalmazó oldalakon megtalálja, hogy miképp értelmezheti az eredményeit! Aggasztó tünetek esetében megmutathatja az eredményt az orvosának, hogy megbeszéljék azokat, illetve, hogy segítsen eldönteni, vajon szükség van-e kezelésre. (A kérdőívek felnőtteknek, szólnak; gyermekek problémáinak mérésére nem alkalmasak.)

Kattintson a bal oldali képre!

Az Ön diagnosztikai státusza (a PIDS-SA kérdőív alapján)

Ha az elmúlt év során vagy akár azt megelőzően voltolyan időszak, amikor úgy érezte, hogy levert (depressziós); ez klinikailag jelentős depresszió volt, vagy valami enyhébb zavar? Ez Szezonális Affektív Zavar volt (SAD), klinikai szintet el nem érő Szezonális Affektív Zavar, évszakok által befolyásolt depresszió vagy nem-évszakfüggő depresszió? Érdemes-e Önnek ezzel a problémájával orvoshoz fordulnia?

Az Ön circadian ritmusának típusa (MEQ-SA)

Másokhoz hasonlítva mennyire pacsirta vagy bagoly Ön? Az Ön biológiai óráját figyelembe véve, mikor kellene Önnek lefeküdnie? Ha Ön fényterápiában részesülne, a nap mely időszaka lenne a legoptimálisabb?

Az Ön jelenlegi depresszió szintje (a SIGH SAD-SA kérdőív alapján)

Akár kezelik Önt depresszióval, akár nem, fontos követni az állapotában bekövetkező változásokat (javulást vagy romlást). Érdemes ismernie az állapotával kapcsolatos értékelést, illetve a tünetek mintázatának a részleteit. Ezt a kérdőívet heti rendszerességgel használhatja, hogy nyomon kövesse állapotának alakulását kezelés esetén vagy akár attól függetlenül.

I want to help! ❤️