Descărcați chestionarele în format PDF

Stimată vizitatoare/ Stimate vizitator,

Centrul pentru Terapii de Mediu (The Center for Environmental Therapeutics) vă oferă un set de trei chestionare (traduse din limba engleză) pentru a vă ajuta în determinarea ceasului biologic, a influenței anotimpurilor asupra stării psihice și a severității depresiei. După ce completați chestionarele, puteți citi interpretarea scorurilor dumneavoastră. Dacă aveți dificultăți în interpretarea rezultatelor, puteți să le discutați cu un specialist. (Mențiune: chestionarele nu sunt construite pentru a fi folosite de către copii) Aceste instrumente au fost create de specialiști ai Universității Columbia, pot fi folosite gratuit și sunt disponibile online doar pe acest sit. Dacă rezultatele completării lor sugerează o problemă, insistăm să le discutați cu medicul dumneavoastră. De asemenea, puteți citi sugestiile noastre de pe pagina Terapie. Toate răspunsurile dumneavoastră sunt anonime – nu cerem sau înregistrăm nicio informație care ar putea duce la identificarea dumneavoastră. De reținut că nu putem înlocui sub niciun fel medicul dumneavoastră și nu oferim consiliere clinică sau supervizare personalizată.

Apăsați pe imaginea din stânga

 

 

Diagnosticul dumneavoastră (PIDS-SA)

Dacă v-ați simțit deprimat în ultimul an sau de-a lungul anilor, are tulburarea dumneavoastră semnificația unei depresii clinice sau nu? Este o tulburare afectivă sezonieră, o depresie influențată de anotimp sau o depresie nesezonieră? Ar trebui să consultați un medic?

Tiparul dumneavoastră circadian (MEQ-SA)

Sunteți „privighetoare” sau „pasăre de noapte”? Când vă spune ceasul biologic că ar trebui să vă culcați? Care este cea mai potrivită perioadă din zi pentru terapia prin lumină?

Cât de severă este depresia dumneavoastră (SIGH-SAD-SA)

–indiferent dacă luați sau nu tratament antidepresiv, este important să urmăriți modificările stării dumneavoastră (fie ele în bine sau nu). Puteți folosi acest chestionar pentru a vă monitoriza progresul cu tratament sau fără.

I want to help! ❤️